بازگشت ترامپ، عقب گرد جهان | گلف باز دوباره به کاخ سفید برگشت
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - کمتر از 24 ساعت پس از آغاز رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، اعلام یک خبر رنگ از رخسار جهان را پراند: ترامپ رئیس جمهور آمریکا شد. مدتها قبل از آغاز رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری و حتی از زمانی که ترامپ ورود خود به انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرده بود، بسیاری از کارشناسان غربی نگرانی خود را از بازگشت ترامپ به کاخ سفید اعلام کرده بودند، اما براستی چرا کارشناسان نه فقط در غرب بلکه در 4 گوشه جهان نگران بازگشت ترامپ به کاخ سفید هستند؟ شاید نگاهی به کارنامه ترامپ در گذشته و مقایسه با وضعیت فعلی بتواند به ما علت این نگرانیها را نشان دهد:
بی ثباتی بیشتر در غرب آسیا ترامپ در تبلیغات انتخاباتی خود ادعای پایان دادن به جنگ غزه را داده است، اما به صراحت در مورد مسیر آتش بس صحبت نکرده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
عملکرد او درباره مسئله فلسطین در دولت اولش به شدت تنش زا بوده است.
اقدامات تنش زای دولت اول ترامپ درباره فلسطین:
انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس برخلاف قوانین بین المللی
به رسمیت شناختن بلندی های جولان اشغالی به عنوان بخشی از اسرائیل برخلاف حقوق بین الملل
به رسمیت شناختن اشغال کرانه باختری به عنوان بخشی از اسرائیل برخلاف قطعنامه 1967 سازمان ملل
آتش ترامپ بر سر جنگ غزه شواهد دیگری هم در است که برخلاف ادعای ظاهری ترامپ، اما برای او آتش بس غزه اولویتی ندارد:
گفتگو با «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل و حمایت از حملات علیه غزه و حزب الله لبنان در دیدار خانوادگی نتانیاهو با ترامپ در ویلای پالم بیچ او در فلوریدا
توصیه ترامپ به نتانیاهو درباره جنگ غزه در تماس تلفنی ماه گذشته: آنچه را که باید انجام دهی انجام بده (واشنگتن پست)
« برایان کاتولیس»، کارشناس ارشد سیاست خارجی آمریکا در مؤسسه خاورمیانه: دوره دوم ترامپ میتواند اقدامات اسرائیل در جنگ غزه و لبنان را تهاجمیتر و بدون هیچ محدودیتی جسورتر کند.
«کارافانو»، از اعضای اندیشکده راستگرای بنیاد هریتیج و عضو تیم انتقالی ریاستجمهوری دولت اول ترامپ: فکر نمیکنم آتشبس [در غزه] اولویت ترامپ باشد، اولویت او دفاع از اسرائیل است.
پشت خالی ناتو ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود رویکرد خصمانهای را در برابر ائتلاف نظامی فراآتلانتیک ناتو در پیش گرفت و اعضای ناتو را به دلیل وی وابستگی مالی به آمریکا مورد انتقاد قرار داد. اکنون نیز بازگشت ترامپ به آمریکا خبری خوبی برای اعضای ناتو نیست.
فشار دولت اول ترامپ به اعضای ناتو برای افزایش بودجه نظامی خود و اختصاص چهار درصد تولید ناخالص داخلی برای هزینه های نظامی ناتو
انتقاد ترامپ در اجلاس ناتو: ناتو با ما خوب رفتار نکرده، ما بیش از اندازه پول میدهیم و بیش از 75 درصد از منابع مورد نیاز ناتو را تامین میکنیم، اما دیگران مشارکتی در تامین هزینهها ندارند.
«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ در گفتگویی با روزنامه آلمانی «دی ولت»: ترامپ روند خروج از ناتو را دنبال خواهد کرد.
«دن کالدول»، از مشاوران امنیت ملی ترامپ در گفتگو با پولتیکو: ترامپ قصد دارد تا به طرز چشمگیری حضور نظامی آمریکا را در اروپا کاهش داده و فقط در موارد ضروری به یاری اعضای ناتو بیاید.
تسلیم کردن اوکراین هم ترامپ و هم معاون فعلی او، «جی دی ون»، بارها نسبت به کمک مالی به اوکراین ابراز تردید کرده اند.
ترامپ در کمپین انتخاباتی: هر بار که [ولودیمیر] زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به این کشور میآید، با 60 میلیارد دلار کنار میرود – او بزرگترین دلال تاریخ است، واشنگتن بیش از 64 میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده، در حالی که اتحادیه اروپا و بریتانیا با هم حدود 57 میلیارد دلار ارائه کرده اند.
«مارتین گریفیتس»، میانجی باتجربه درگیریها و معاون پیشین دبیرکل سازمان ملل: «ویژگی ریاستجمهوری ترامپ با انزواگرایی و یکجانبهگرایی است که نتیجهای جز تشدید بیثباتی جهانی نخواهد داشت.»
ابهام در ادعای ترامپ: با وجود ادعای ترامپ درباره ضرب الاجل پایان دادن به جنگ اوکراین، اما او برای ادعای خود هیچ طرحی ارائه نداده است.
خروج دوباره از توافق جهانی آب و هوا بسیاری از کارشناسان و سیاستمدارانی که به دنبال مقابله با تغییرات اقلیمی در سطح جهان هستند، نگرانند که تلاشهای برای مقابله با تغییرات اقلیمی در دوره ترامپ متوقف شود.
خروج از توافق آب و هوایی: در سال 2017، دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور وقت آمریکا از توافقنامه آب و هوایی 2015 پاریس خارج و در سال 2021 دولت بایدن به توافق پاریس بازگشت. / وعده انتخاباتی ترامپ در گفتگو با ان.بی.سی: ما دوباره این کار(خروج از توافق پاریس) را انجام خواهیم داد .
رویکرد ترامپ به گرمایش زمین: توصیف تغییرات اقلیمی به عنوان یک «فریب» / لغو بیش از 100 مقررات در زمینه حفاظت از زمین، هوا و آب در دولت اول ترامپ
وعده انتخاباتی ترامپ: لغو دوباره ده ها قانون و سیاست های زیست محیطی مصوب دولت گذشته و جلوگیری از تصویب قوانین جدید آب و هوایی
جرقه جنگ تجاری جدید با چین پس از تصمیم دولت اول ترامپ، در 6 ژوئیه 2018 بر اعمال 34 میلیارد دلار تعرفه گمرکی بر واردات کالاهای چینی، جنگ تجاری آمریکا و چین شروع شد و بسیاری اکنون بی ثباتی اقتصاد جهانی را در پرتو بازگشت جنگ تجاری جدید پیش بینی کردهاند:
60 درصد: وعده انتخاباتی ترامپ در زمستان گذشته مبنی بر افزایش تعرفه بر واردات کالا از چین
هشدار اقتصاددانان آمریکایی درباره ایجاد اختلالات بزرگی در اقتصاد آمریکا و جهان در صورت آغاز جنگ تجاری جدید آمریکا با چین
تجزیه و تحلیل موسسه اقتصاد بینالملل پترسون از جنگ تجاری جدید با چین در دولت ترامپ: کاهش قدرت خرید خانوادههای آمریکایی تا2600 دلار در ماه
بزرگترین اخراج مهاجران براساس مفاد افشا شده از سند پروژه 2025، ترامپ وعده در جلسات خصوصی خود وعده انجام بزرگترین عملیات اخراج پناهجویان در تاریخ آمریکا را داده است. این سند در واقع نام یک برنامه مفصل در 900 صفحه است که چندی پیش اندیشکده محافظهکار «بنیاد هریتیج» برای دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ منتشر کرد. کارنامه ضدمهاجرتی ترامپ نیز چنین رویکردی را در دولت جدید او تائید می کند:
توهین ترامپ در دولت اول با اشاره به مهاجرانی از هائیتی، السالوادور و بعضی از کشورهای آفریقایی: چرا این مردم از کشورهایی که چاله مستراح هستند را به اینجا راه میدهیم؟
گزارش نیویورک تایمز از نقل قول پرتوهین ترامپ: اهالی هائیتی مبتلا به ایدز هستند و اگر شهروندان نیجریه پایشان به آمریکا باز شود دیگر به آلونک های خود در کشورشان بر نخواهند گشت.
کد خبر 898227 منبع: روزنامه همشهری برچسبها هائیتی بنیامین نتانیاهو انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پاریس اسرائیل جان بولتون نیجریه اتحادیه اروپا کاخ سفید دونالد ترامپ بریتانیا سازمان ملل
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1257123/